Kurts Billack & Karosseri
0300-103 12
Kontakt

Hur funkar det

1. UPPVISANDE AV SKADAN

Vi tar kort och gör en besiktning av skadan. Tar information på bile, skadenummer och kunduppgifter. Om skadan inte är anmäld måste detta göras innan besök. Du som kund får reparationstid innan du lämnar vår kundmottagning.

Hur funkar det

2. KALKYL

Vi gör en kalkyl till försäkringsbolaget genom att göra en preliminär bedömning av de synliga skadorna som visade sig vid besiktningen. Detta är vår kontakt med försäkringsbolagen, vi skickar in bedömningen via e-post och för därefter svar om skadan är anmäld och godkänd. Är allt ok så beställer vi delar för att underlätta och förkorta tiden på verkstaden.

3. REPARATION

Kunden lämnar in bilen för reparation. Plåtslagaren hämtar arbetsordern på kontoret. Demontering av alla delar som finns på det skadade området (ex. om dörren är skadad eller behöver bytas, då plockas lister, handtag, och dörrklädsel av innan reparationen kan påbörjas). Nu kan skadan riktas, spacklas och slipas.

4. LACKERING

Bilen flyttas över till lackverkstaden. Lackeraren tittar på lackeringsspecifikationen och jämför med det skadade området. Därefter maskeras det runt skadan för att skydda de övriga delarna, sedan sker följande: Slipning, grundning, slipning efter grundning, mattning och tvätt av skadan, lackering i box, torkning i ugn, avmaskning och slutligen efterkontroll och eventuell polering.

5. EFTERMONTERING

Bilen plockas ihop, städas ur och tvättas av plåtslagaren. Har kunden självrisk att betala görs detta på kontoret innan kunden får nycklarna, efter detta lämnas nycklar och bil till kund.